Wat te doen tegen liefdesverdriet?

Liefdesverdriet kan veel pijn doen. Lees hier wat je kan doen tegen liefdesverdriet.

In een relatie kan het beste in je naar boven komen maar soms is het bron van verdriet. Wat moet je doen bij liefdesverdriet die je hebt in een relatie of er na? De breuk of een slechte periode kan heel veel invloed hebben op hoe je je voelt. Je verwachtte misschien dat je vriend of vriendin je beter zou doen voelen, maar dat is helaas lang niet altijd het geval. Zeker niet als het uit is.

Zeker als je breuk recent is dan kan het raar klinken maar er zijn dingen die je kan doen tegen liefdesverdriet. Jammer genoeg is er geen medicijn tegen liefdesverdriet, geen wonder middelen tegen je gebroken hart. Liefdesverdriet hebben betekent dat je emoties heel erg zullen wisselen, er is geen oplossing hiervoor.

Verdriet en boosheid zijn twee emoties die je door elkaar heen kan voelen, misschien wel voor het eerst in je leven. Je gevoelens kunnen binnen een uur veranderen. Het ene moment voel je sterk en fijn, het andere moment ben je verdrietig. Het meest belangrijke is dat je je realiseert dat dit een fase is. Dus op de vraag wat je hier tegen kan doen is het antwoord: “ Er doorheen bijten.”

Depressies emoties & liefdesverdriet

Voor de verwerking van je verlies  is het belangrijk dat je je emoties de baas bent. Hiermee wordt niet bedoeld dat je je emoties moet opkroppen, absoluut niet. Het gaat erom dat je verdriet, woede, depressie of andere emoties de overhand moeten hebben voor een langdurige tijd. Een truuk om met zulke periodes om te gaan is jezelf een verwerkingsperiode te gunnen van vijftien minuten. Na dat kwartier zeg je tegen jezelf: “Oke, dit is genoeg. Even weer normaal doen.”

Bezig blijven is de sleutel

Wat je ook kan doen tegen liefdesverdriet is om te proberen bezig te blijven. Als je je gedachten een hoop tijd en ruimte geeft zullen je gedachten waarschijnlijk weer naar je ex gaan. Dit is niet goed. Probeer om je geest en je lichaam actief te houden. Ga ergens heen, iets doen, probeer vrienden mee te nemen. Vertel ze dat je het niet over je ex wilt hebben. Probeer in ieder geval niet in huis te zitten en niets te doen. Dat is het ergste in deze situatie.

Verliefd worden is gewoonlijk het makkelijke gedeelte. Je gebroken hart helen is dat niet. Het is een van de nare dingen die bij het leven horen. Het is iets dat in mensen zit. Het missen van het goede gevoel en de veiligheid van een relatie en ook het beeld dat je van een toekomst met je ex hebt gevormd zijn oorzaak van je verdriet. Veel tijd met je vrienden, een actieve levenstijl, prettige gedachten zullen je erdoorheen helpen.

Nog meer over liefdesverdriet:

 

10 tips tegen liefdesverdriet

WIl je echt zo snel mogelijk over je liefdesverdriet heen komen? Dan isTerug bij mijn ex van Jay ten Brink een boek dat veel mensen heeft geholpen.

Probeer Terug Bij Je Ex Door Facebook Nu 60 Dagen. Lees hier meer.....