Een relatiebreuk verwerken. 5 adviezen uit wetenschappelijk onderzoek.

Waarom is het zo moeilijk om je vorige relatie te laten gaan? Als je relatie over is dan is het niet makkelijk om echt te beseffen dat de psychologische en fysieke band die je had ook over is. Allerlei zaken en geluiden kunnen je aan de relatie herinneren en een stortvloed aan gevoelens oproepen.

Als je single bent kan je geheugen ook vertroebeld raken. Je kan terugkijken met een  roze bril, waar je alleen de fijne momenten onthoudt en nauwelijks nare momenten meer. Zelfs als je relatie een ramp was wil je misschien niet geloven dat je je tijd en hart hebt gegeven aan een egoïst.

Dus je kan je het opnieuw willen proberen en ervoor te werken terwijl je hoopt dat het dan verandert. Je zou zelfs kunnen denken dat de laatste relatie het beste is wat je ooit zal krijgen, en wat als je nooit iemand anders kan vinden?

Dit zijn gedachten die je tegenhouden te genieten van je leven. Het is een gewoonte zoals roken en te veel eten waar je af van kunt komen met een beetje zelfdiscipline en als je weet wat je moet doen. Hier staan vijf tips gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek over hoe je veder moet na een teleurstelling.

Zoek een voorbeeld.

Onderzoek toont aan dat mensen makkelijker goede keuzes maken als zij naar een persoon kijken die zij bewonderen. Kijk eens in je leven of in het nieuws. Er zijn ook veel voorbeelden van verhalen van onbekende mensen op het liefdesverdriet-blog ldvd.nl. Liefdesverdriet van Roel van Duijn is een verhaal over hoe hij die moelijke periode heeft overleefd. Het hoeft niet direct over relaties te gaan. Denk aan persoon die door moelijke tijden is heen gegaan en toen sterk is geblven. Elke keer als je te lang in bed ligt of wilt kijken op facebook kan je denken aan je voorbeeld.

 

 “Laat maar” is gemakkelijker dan een nieuwe “Ik ga nu.”

Het beste waarmee je een oude verslaving kan vervangen is door een nieuwe. Dan niet met een rebound relatie. Extreem veel gaan drinken of shoppen is geen goede vervanging van je ex.

Vind een nieuw doel. Zoals afvallen en sporten, iets schrijven of een hobby weer oppakken zoals buikdansen of koken. Wanneer dat gevoel dat je iets mist, een gevoel leegte hebt. Ga dan werken en afleiding zoeken in iets positiefs in plaats van na te denken over je ex.

Zorg goed voor jezelf.

Stress is de nummer 1 factor om welke verslaving dan ook weer aan te wakkeren, ook voor een oude vlam. Als je uitgeput bent, oververmoeid raakt of eenzaamheid voelt dan kan je verlangen naar het veilige contact dat je hebt in een relatie. Stresshormomen werken zo dat je hersenen zich gaan focussen op oplossingen die je direct uit die vervelende situatie halen en niet kijken naar de negatieve kanten daarvan.

Het is heel normaal om terug te verlangen naar de aandacht en liefde die je nu even niet hebt. Als je gestrest bent vergeet je de slechte eigenschappen van je ex makkelijk. Om je breuk te verwerken is het slim om zo veel mogelijk stress te vermijden en jezelf goed te verzorgen. Ga sporten, eet goed, neem vrij van werk als mogelijk. Mindfulness, yoga, massage en bewegen zijn bekende manieren om stress te verminderen.

Pas op voor de Roze Olifant.

ER is een manier waarop je atlijd aan je ex zult blijven denken. Door hem of haar helemaal uit je geheugen te wissen. Dit is het effect van de Roze Olifant. Als je niet denkt aan een roze olifant ga je juist aan een roze olifant denken. Het is ook zo voor allerlei verleidingen.

Als je probeert aft e vallen en niet aan eten gaat denken word je geobsedeerd door eten. Als je steeds alle gedachten aan een sigaret probeert te stoppen met roken wordt het alleen maar moeilijker. Een onderzoek had zelfs aangetoond dat als je niet aan je ex probeert te denken je er over gaat dromen.

Dus als je last krijgt van liefdesverdriet, raak n iet in paniek en zie het zeker niet als een soort teken dat jullie toch bij elkaar horen. Denk eraan dat het  goed is om los te zijn van elkaar. Ook als je hem of haar terugwilt is dit het geval.

 

Probeer Terug Bij Je Ex Door Facebook Nu 60 Dagen. Lees hier meer.....