Einde van een relatie Verwerken. Het is uit, hoe accepteer je het?

Een gebroken hart doet pijn. Het valt niet te ontkennnen dat een relatiebreuk, een scheiding of gedumpt worden heel intensief kunnen zijn en ook een zware tol kunnen eisen van je.  Daarnaast komen er vaak tijdens zo een beslissing veel praktische problemen bij kijken, die je ook nog eens aardig bezig kunnen houden.

Ten midden van al je tranen, woede en rouw over je breuk kan je je ook nog eens zorgen maken over rekeningen, het huis en misschien de kinderen. Dit naast alles wat je al voelt en doormaakt.

Het is mogelijk dat, toen jullie samen waren je heel erg op je partner steunde in bepaalde opzichten. Dit is heel gewoon voor mensen die jarenlang met elkaar hebben doorgebracht in liefdevolle relatie of huwelijk.

Zo onafhankelijk als jij dacht dat je was, nu dat je alleen bent zijn er ongetwijfeld een paar gaten in je leven. Dit zijn de praktische zaken die je ex voor je deed of een sociaal leven dat is weggevallen.

Als je je dit gaat beseffen dan kan er nog groter gevoel van angst en verdriet over je heen komen. Overmant door gevoelens van angst en liefdesverdriet zijn deze praktische problemen niet iets waar je op zit te wachten. Ook helpen ze je niet om je gebroken hart te helen. Maar als je gestressed bent ga dit niet wegstoppen je moet zorgen dat je je leven op orde krijgt naast het verwerken van je liefdesverdriet.

Want je hoeft niet in de situatie van liefdesverdriet te blijven hangen. Jij KAN beslissingen nemen en bent de baas over hoe je de praktische probleempjes en verantwoordelijkheden oplost. Het goed regelen van je leven werkt ook voor je heelproces van je gebroken hart. Het kan echt je zelfvertrouwen boosten als je weet dat jij het ook alleen KAN zonder steun.

Lees daarom hier de vier tips om je liefdesverdriet te verwerken en je hart te lijmen:

Maak niet de fout om je emotionele behoeftes aan de kant te zetten terwijl je je leven zonder partner op de rit probeert te krijgen. Want het kan moeilijk lijken om tijd voor jezelf te maken en je tranen en verdriet terwijl je belangrijke zaken op orde moet krijgen. Toch is het belangrijk om dat te voelen en te doen, al is het maar een klein deeltje van je innerlijke gevoelens.

Al kun je maar een paar minuten per dag of een half uur per week gebruiken voor jezelf, gebruik die tijd. Zit stilletjes en probeer je geest te legen en gewoon adem te halen. De gevoelens die je steeds onderdrukt zullen zeer waarschijnlijk naar boven komen en je kan jezelf toestaan die gevoelens door je heen te laten stromen.

Geloof het of niet, regelmatig jezelf de tijd en ruimte geven om te focussen op het helen van je eigen hart zal je gewone dagelijkse leven gemakkelijker maken en beslissingen die je neemt over alledaagse zaken alleen maar verbeteren.
#2 Prioriteiten geven en timemanagement.

De nieuwe verantwoordelijkheden en zaken die je moet uitzoeken en regelen kunnen erg veel worden bovenop wat je al doet. Het is een kans om tijd te besparen en je leven veel efficiënter in te richten en sommige zaken op pauze te zetten. Misschien moet je de tuin die jij en je ex samen onderhielden even laten overwoekeren of is het niet mogelijk om snel op vakantie te gaan. Dit is dan maar zo.
Het is de uitgelezen kans om de dingen die je altijd deed eens anders te doen. En vooral om eens  goed te kijken naar waar je echt je tijd en energie in wilt steken en waar je tijd en geld en energie op kunt besparen.

Steel een lijst op van klusjes en taken die je normaal altijd doet en ook die je ex voor je deed en die nu dus extra zijn. Dit kunnen zaken zijn als, huishouden, administratie en andere praktische zaken. Blijf vooral schrijven en stop niet te snel, vaak zijn mensen er verbaasd over hoe lang dit soort lijsten kunnen worden. Onze levens worden met de dag complexer en de hoeveelheid producten en bedrijven is enorm.

Maar als je de lijst hebt en je gaat door de lange lijst heen, dan moet je echt nagaan wat er belangrijk is voor je eigen geluk en gezondheid. Probeer die zaken te omcirkelen en niet te laten gaan.

Ga nogmaals door de lijst heen en probeer te kijken naar zaken die in twee minuten gedaan kunnen worden. Maar ga vooral selecteren wat je echt belangrijk vindt en omcirkel die zaken. Als dit soort taken regelmatig terugkomen, probeer het dan in een agenda te zetten om het zo makkelijker te maken om te onthouden.

Verwijt jezelf niet van alles als je door die lijst heen gaat en anderen moet teleur gaan stellen. Geef jezelf de tijd om te zorgen dat je leven goed draait en zo help je je omgeving juist het meest. Een vriend niet zo vaak zien om je zaakjes op orde te krijgen is vervelend maar heel belangrijk om toch duidelijk te maken.

Je lijst met prioriteiten moet je wekelijks vernieuwen en bijhouden, omdat er steeds nieuwe zaken bijkomen, die je kunnen overbelasten als  het niet goed gaat.

Wees streng voor jezelf en doe de dingen die je echt moet doen op de lijst ook echt utivoert. D maar dat er zeker niet te veel opstaat. Schrappen en uitstellen zijn voor een hoop zaken waarschijnlijk even een goede oplossing.

#3 Neem dingen zoals ze komen en leef per dag.

Een goede manier om over he gevoel van onmacht en stress heen te komen is om je meer te focussen op de korte termijn. Het antwoord op de vraag: Hoe heet je een olifant? Is hapje voor hapje. Het kan natuurlijk zo zijn dat er beslissingen genomen moeten worden voor op de lange termijn. Doe dit en denk er niet veel over na. Vaak lopen dingen toch anders dan je denkt en moeten je keuzes alsnog bijgedraaid worden.  Dus neem een beslissing en richt je weer op het leven van alledag.
Het in kleine stapjes delen van je bezigheden kan helpen om alles overzichtelijk te houden en de stress te verminderen. Op elk ogenblik kan je terugvallen op je lijst en weet je dat de belangrijkste zaken in ieder geval gedaan zijn. Dus heb je minder zorgen in je hoofd en kan je meer leuke dingen doen. Herinner jezelf er constant aan dat je niet alleen aan deze praktische zaken moet denken maar ook dat je ontspanning moet gaan doen.

#4: Val terug op je naaste omgeving

Meer dan ooit heb je nu je vrienden en familie nodig. Voel je niet bezwaard om op hen terug te vallen. Vrienden en familie zullen er voor je zijn in tijden van nood.  Het kan tegen je gevoel indruisen om op anderen terug te vallen maar probeer het echt te doen.

Als jezelf blij bent dat het allemaal een klein beetje beter gaat dan kan je onderkennen dat je een luisterend oor nodig hebt en mensen die sympathiek tegen je zijn. Vaak zijn mensen met wat meer levenservaring heel goed om je te ondersteunen hierin. Maar niet alleen een luisterend oor, durf ook om te vragen of anderen je kunnen ondersteunen bij de lijst van dingen die je moet doen.

Ga dus terug naar je lijst en kies een paar dingen uit die je echt niet alleen kan. Dat kunnen je financieen zijn of juist iets in het huishouden of het maken van een fiets.  Kies daar vervolgens iemand uit je omgeving bij die je wel wil en kan helpen. Je hoeft je echt niet bezwaard te voelen hoor want je zou zelf toch hetzelfde doen voor een ander?

Het zou zo kunnen zijn dat je iemand in wilt huren maar ga daar niet van uit. Het is ook een deel van het verwerkingsproces.  Je komt op een positieve manier met anderen in aanraking en laat je zelfvertrouwen groeien.

 

Probeer Terug Bij Je Ex Door Facebook Nu 60 Dagen. Lees hier meer.....