Liefdesverdriet Liedjes. Top 10 Nummers voor je gebroken hart!

Hier staan de favoriete liefdesverdriet nummers van onze bezoekers. Bij elk nummer staat een citaat van een inzender. Vaak de persoonlijke ervaringg maar ook echte fans hebben inzendingen gedaan met wat geschiedenis en achtergrond. De meeste liedjes zijn geïnspireerd op persoonlijke ervaringen van de schrijver en anderen zijn bedacjt.  Het is een mix van oude en nieuwe nummers, Nederlandstalige en Engels.

10        Justin Timberlake – Cry me a river

“Wie had ooit gedacht dat die jongen uit N Sync zulke gevoelige muziek zo helder zo zingen? Als Justin wil dat ik huil, dan huil ik.”

 

 

9          Krezip – I would stay

Erg jong waren wij toen dit een hit was en daarna ging het over. Gehuild heb ik en elke keer als ik Jeannine dit weer hoor zingen komt alles weer naar boven. Maar ik ben er overheen dankzij Krezip!

 

 

8          REM – Everybody Hurts

Michael Stipe klinkt als een mekkerend lam die zojuist door zijn moeder is verlaten. Toch is het zo een aangrijpend nummer die samenvat wat verdriet is en dat je nooit alleen bent met je verdriet. Everybody Hurts!
 

 

7          Abel – Onderweg

Abel zegt precies hoe leeg ik mij voelde nadat mijn vriendin het uit had gemaakt. Het nummer laat in het midden of het nog aan of uit is. Dat gevoel is heel herkenbaar omdat het nog niet helemaal doorgedrongen tot mij was.

 

 

6          Sinead O ‘Connor – Nothing Compares to you

Naar mijn mening een van de weinige covers die beter is dan het origineel van Prince. Sinead zingt voor haar vorige liefde en ze zingt over de vrijheid die ze ervaart. Ze geniet van de vrijheid en toch is de lol er vanaf.”

 

 

5          Harry Nilsson – Without You

 “Without You” is zo een geweldig mooi nummer met hoge tonen en zo veel gevoel gezongen dat wanneer Nilsson die hoge toon zingt je denkt dat hij in huilen uit kan barsten. Het is gewoon geweldig om te horen.

 

 

4          De Dijk – Bloedend Hart

“Alleen jij kunt mij helpen maar je bent er niet.”  Dit is het nummer dat voor mij die hele donkere periode na mijn scheiding. Het gaat mij meer om de ambiance van het lied dan de tekst, hoewel ik die ook prachtig vind.”

 

 

3          Toni Braxon – Unbreak my heart

 

 

2          Marco Borsato – Waarom nou jij?

Ik kan helemaal van de kaart geraken door een liedje. En dan hoeft dat nog niet eens op een sentimenteel moment te zijn. Een herinnering…een moment…hoe sterk ik me op dat moment ook denk te voelen, ik stort dan als een kaartenhuisje in elkaar. Ik begrijp het zo goed !
 

 

1 Don t Speak – No Doubt

“Don’t Speak” was geschreven als liefdeslied maar toen het uit ging tussen Gwen Stefani en de bassist Tony heeft zij het nummer totaal herschreven. Zij zingt precies waar je geen behoefte aan hebt, namelijk aan verzonnen redenen en uitleg. Het is uit en dat is al erg zat.

 

 

Probeer Terug Bij Je Ex Door Facebook Nu 60 Dagen. Lees hier meer.....