Hoe kan je je ex vergeten? Stop denken aan je ex.

Je ex vergeten blijkt vaak heel lastig, je denkt nog de hele dag aan die ene persoon terwijl de relatie over is. Misschien kijk je wel de hele dag nog op zijn of haar Facebook of ga je expres naar plaatsen waar je je ex zou kunnen tegenkomen. Je weet dat dit gedrag niet goed is maar je kan jezelf niet controleren. De emoties die je voelt heb je  waarschijnlijk nooit gevoeld voordat het uit ging. Daarom hieronder 4 manieren om met die gedachten om te gaan.

Niet denken aan je ex is lastig.

Dit kan gebeuren terwijl je redelijk recent gedumpt bent maar komt ook voor nadat de breuk een tijd geleden was. Het vervelende is dat alsof het lijkt dat je het denken aan je ex niet kan stoppen. Maar er zijn methodes en oefeningen die kunnen zorgen dat je over je heftige liefdesverdriet heen kan komen. Het zal tijd en energie kosen maar je kan en moet zelf weer in controle  komen over jouw eigen leven!

Instructies tegen depressieve gevoelens bij liefdesverdriet.

De negatieve gevoelens en alle gedachten stoppen niet uit zichzelf. Je zal moeten beseffen dat het jouw keuze en jouw verantwoordelijk is om die gedachtes te stoppen. Al lijkt het nu alsof je in een karretje van een achtbaan zit jij zal aan de rem moeten trekken en jezelf moeten inhouden. Het besef dat het mogelijk is om jezelf te controleren en in te houden is stap een en de basis van de verdere verwering. Het helpt je niet en stopt je verder te gaan met leven of zelf het terugwinnen van je ex.

Nadat je snapt dat je je nare gedachtes echt wilt en kan tegenhouden, kan het een steun in de rug zijn om te weten dat de person waar je zo geobsedeerd door bent helemaal niet bestaat. Dat klinkt absurd, want jij denkt dat je die persoon heel goed kent. Maar de kans is groot dat jij hem of haar in je hoofd mooier, beter en romantischer hebt gemaakt dat hij of zij daarin staat voor alles dat goed was in je leven.

Op een bepaalde manier ben je verslaafd aan die ander, of beter  gezegd de gedachtestroom aan die ander. Je moet proberen er achter te komen waar die ander voor stond en wat die leegte weer kan vullen. Misschien is het een afleiding van problemen of eenzaamheid in je echte leven. Veel mensen met liefdesverdriet denken: “ Als hij/zij nog hier was, dan zou alles perfect zijn.” Je moet proberen om jezelf van die vervelende gedachtestroom af te houden, het zal je alleen maar dieper in de put doen zinken.
Maar hoe doe je dat? Hoe leid je jezelf af? Elke keer als je iets langer aan die ander denkt of naar haar of zijn facebook-pagina gaat, moet je proberen om iets anders te gaan doen. Zet je favoriete CD op, bel een vriend of ga je huis uit. Heb je al een fitnessabonnement? Zo ja, ga trainen,  beweging is gezond. Zo nee, ga hardlopen of wandelen. Andere activiteiten die je kan doen als je merkt dat je aan je ex denkt:

  • Schoonmaken.
  • Probleempjes oplossen in huis of rekeningen betalen.
  • Spreek af met een vriend of familielid die niet zo betrokken was bij die relatie.
  • Bouw of maak iets. Het kan zoiets stoms zijn als een kippenhok maar ook een website of een leuk schilderij voor in je kamer.
  • Koken van lekker en gezond eten.
  • Ga op tijd naar bed. Heb je dromen? Lees hierover op dromen en visioenen.

Lijken allemaal eenvoudige oplossingen maar toch zit daar de sleutel. Ga door je nare gevoel heen, blijf niet in bed liggen en denken. De manieren lijken eenvoudig maar het creeeren van iets(maaltijd, kunst, tekst) en het actief bezig juist terwijl je pizza wilt eten op bed zijn heel belangrijk. Leer weet te genieten van het leven. Desnoods met hulp van blogs en sites als enthousiasme en geluk.

Andere manieren om je ex te vergeten? Probeer terug bij mijn ex 60 dagen uit!

Probeer Terug Bij Je Ex Door Facebook Nu 60 Dagen. Lees hier meer.....