Je Gebroken Hart Helen na Verbroken Relatie of Echtscheiding –

Wat te doen wanneer je medelijden met jezelf hebt?

Heb je nu vragen als:

“Zal elke man mij slecht behandelen?”

“Zullen alle vrouwen tegen me liegen en me bedriegen?”

“Trek ik alleen maar losers aan?”

 

Zulke vragen spoken misschien door je hoofd wanneer je bezig bent te herstellen na een verbroken relatie of scheiding. Naast de emotionele pijn van het gemis van degene waar je van hield — en misschien nog steeds van houdt — kunnen ook wanhopige en zorgwekkende vragen als deze je verdrietig maken.

Het is begrijpelijk als je je een slachtoffer voelt na het verbreken van je relatie. Vooral als je ex tegen je heeft gelogen, je heeft bedrogen of je mogelijk mishandeld heeft, kun je ervan overtuigd zijn geraakt dat je hulpeloos bent. Misschien dat de gebeurtenissen die er toe hebben geleid dat de relatie stuk liep, vergelijkbaar zijn met wat er is gebeurd in relaties in het verleden.

Misschien heeft het recente gedrag van je ex de gedachte versterkt dat je andere mannen of vrouwen niet kunt vertrouwen, of zelf jezelf niet kunt vertrouwen, en je eigen oordeel wat betreft partnerkeuze. Onzekerheid leidt er toe dat je je  misschien het slachtoffer voelt. Het verbreken van de relatie was immers misschien niet jouw idee. Als het aan jou lag, zou de relatie of het huwelijk nog intact zijn.

 

De beslissing om uit elkaar te gaan was misschien niet aan jou.

 

Wellicht was het je partner (nu je ex), die aankondigde dat hij of zij niet meer van je houdt, bij je weg gaat of je nooit meer wil zien. Of misschien was het je partner (nu je ex) die heeft besloten een affaire te hebben, of je verschrikkelijke en pijnlijke leugens te vertellen die je toen het gevoel gaven dat je geen andere keus had dan de relatie te verbreken.

 

Ook al is het volkomen begrijpelijk dat je je misschien het slachtoffer voelt, raden we je toch aan om er voor te kiezen voorzichtig en liefdevol uit de slachtofferrol te stappen. Vanuit de slachtofferrol is het bijna onmogelijk om de juiste keuzes te maken waardoor je je beter zult voelen. Doordat jij niet denkt dat je in controle bent heb je de neiging in het verleden en de pijn te blijven hangen — bovendien zul je waarschijnlijk ook niet goed voor jezelf zorgen.

 

Vanuit de slachtofferrol is het heel moeilijk om te genezen en jezelf bij elkaar te rapen om je leven terug te krijgen. Hier volgen enkele tips om je te helpen uit de rol van slachtoffer te stappen, zodat je van je gebroken hart kunt genezen…

 

Scheid je emoties van je gedachten.

 

Je hoort jezelf misschien dingen zeggen of denken die je huidige kijk op jezelf als slachtoffer alleen maar versterken. Het zou niet slim zijn om jezelf voor te houden dat wat er toe geleden heeft de relatie te verbreken, niet gebeurd is. Tegelijkertijd is het net zo nutteloos om het etiket van slachtoffer op jezelf te plakken. Onder geen beding ondermijnen wij de pijn en ervaringen die je hebt gehad. Sommige van deze ervaringen waren mogelijk zelfs traumatisch.

 

Maar wij raden je aan je emoties van gedachten die je in de slachtofferrol houden, te scheiden.

 

Veel mensen hebben nu gedachtes als “Hoe heeft mij mij zo kunnen behandelen? Zijn alle mannen/vrouwen zo? Kan ik ooit weer iemand vertrouwen?”

Je kunt jezelf deze vragen dagen-, maanden- of zelfs jarenlang stellen en er nooit een bevredigend antwoord op krijgen. Dat is het brein dat je gek maakt, die gedachten zijn er en zijn normaal maar moeten nooit nooit je leven gaan beheersen.

 

In plaats daarvan zou je je aandacht moeten richten op het blootleggen van de emoties die gepaard gaan met zulke gedachten. Wanneer je je verdriet of boosheid — of wat je dan ook voelt — erkent, en jezelf deze emoties laat voelen, dan ben je op weg naar de oplossing. H

 

Vergeet niet: het zit alleen maar in je  hoofd het zijn gedachten!

 

Geef jezelf een nieuwe identiteit. Of ga leuke dingen doen.

 

Wanneer je meer in contact komt met je gevoelens, begin aan een nieuwe identiteit voor jezelf te denken. Woorden hebben kracht, en je kunt deze kracht bewust gebruiken om de stap nemen te genezen van de verbroken relatie of scheiding. Bijvoorbeeld, in plaats van dat je anderen vertelt “Ik werd gedumpt”, of “Mijn ex heeft me bedrogen en mijn hart gebroken”, herformuleer de zin.

 

Je kunt dezelfde informatie geven zonder jezelf in de rol van slachtoffer te plaatsen. Je kunt tegen een kennis zeggen dat “Mijn relatie is beëindigd” of “Mijn ex had een affaire, dus ik ben bij hem weggegaan.” Deze zinnen beschrijven wat er is gebeurd, zonder van jou een hulpeloos persoon te maken die slachtoffer is geworden.

 

We raden je aan voortdurend veranderingen te maken die oprecht en echt zijn, die je helpen jezelf niet meer als slachtoffer te zien, maar als overlevende en (wanneer je jezelf beter voelt.

Wanneer je jezelf niet meer als slachtoffer ziet, betekent dit dat je geen sympathie en troost zult krijgen, wat je op dit moment misschien nodig hebt?

 

Helemaal niet.

 

Je zult je vrij voelen je vrienden en familie de steun te vragen die je nodig hebt om hier doorheen te komen. Verdriet is iets dat bij je hoort, maar moet niet alles bepalend worden.Er is een bepaalde duidelijkheid en zekerheid dat het toestaan van je emoties met zich meebrengt. Wanneer je je geen slachtoffer meer voelt, zul je voelen dat je liefde en steun verdient.Dit zal je niet alleen helpen je beter en beter te voelen, het zal je ook geleidelijk helpen open te staan om aan de toekomst te werken die jij voor jezelf wilt.

 

Heel concrete tips om je dagelijkse leven dragelijk te maken en te houden. Zo zal je zo snel mogelijk weer terug gaan naar het niveau waarop je vroeger zat qua geluk.

Probeer Terug Bij Je Ex Door Facebook Nu 60 Dagen. Lees hier meer.....